Правилник часописа за књижевност Суштина поетике

ISSN 2334-9417 (Online)
 

Правилник Суштине поетике

ISSN 2334-9417 COBISS.SR-ID 204386828

1. ОБЈАВЉИВАЊЕ АУТОРСКИХ РАДОВА

1.1
Своје радове шаљите у једном ворд документу, на А4 формату и маргинама по дифолту, писане ћирилицом или латиницом са употребом словних знакова ђ, ж, ч, ћ, ш. Све радове доставити писане фонтом Times New Roman, величина фонта 12, проред 1,5. Радове пре слања лекторисати и извршити коректуру текста. У противном радови неће бити узети у разматрање.

1.2
Прозне радове слати у формату до 14.000 карактера укупно рачунајући размаке и знаке интерпункције, а све остало по правилима тачке 1.1.

1.3
Документ означите именом аутора и формом текста који шаљете (песме, прича, афоризми, есеј, критика…)

1.4
Уз радове обавезно ставите своје име, годину рођења, своју имејл–адресу, адресу становања и краћу биографију писану у трећем лицу једнине. Пожељна је и фотографија.  Фотографија аутора, од стране уредништва биће употребљена само за овај часопис, али не сноси никакву одговорност ако је неко преузме и објави било где.

1.5
Конкурс је отворен током целе године. Рукописе не враћамо, а необјављене радове не чувамо и не сносимо никакву одговорност за њих.

1.6
Дискреционо право уредника је да одлучује о постављању или евентуалном уклањању ауторских текстова и аутора са Online издања, у циљу побољшања садржаја часописа.

1.7
У часопису Суштина поетике објавиће се искључиво радови које пошаље аутор имејлом на [email protected]. Тиме аутор потврђује да је упознат са Правилником и да на њега пристаје.

1.8
Хонорари као ни ауторски примерак штампаног издања за објављене радове нису предвиђени Правилником.

1.9
Часопис је регистрован код Народне библиотеке Србије, лиценциран, али и поред тога уредништво овог часописа не сноси никакву одговорност ако неко злоупотреби име или радове аутора узимајући их из овог часописа.

1.10
Објављени ауторски радови остају у власништву аутора као његова интелектуална својина, али уредник часописа задржава право да текстове и песме, објављене у часопису Суштина поетике, може самостално објавити, потписане именом аутора и УРЛ адресом са овог сајта као званичног сајта часописа, на некој од друштвених мрежа.

1.11
Једном постављене ауторске текстове у билом ком броју часописа може уклонити само уредник часописа. Аутор већ објављених радова не може накнадно захтевати њихово уклањање из часописа Суштина поетике било да је реч о објави на овом сајту, ПДФ-у или штампаном издању.

1.12
Правилник овога сајта је искључиво у надлежности оснивача и уредника часописа Суштина поетике као и потпуно и једино право на његове измене.

1.13
Овај сајт је регистрован у НБС као Online издање (ISSN 2334-9417 (Online), али је и једини званични сајт штампаног издања  часописа (ISSN 2620-0988) и чине једну целину чији је издавач Удружење поетских стваралаца (УПС) из Глушаца где је седиште и овог часописа.

1.14
Штампано издање часопис је уписано у Регистар медија Министарства културе и информисања Републике Србије под бројем NV001011 од 28. априла 2021. године.

1.15
Штампано издање часописа не шаљемо ван Србије.

ISSN 2334-9417 (Online)

2.  ПРАВА И ОБАВЕЗЕ ЧИТАЛАЦА ЧАСОПИСА

2.1
Читаоци часописа Суштина поетике имају право да неограничено временски или било у ком другом смислу читају часопис. Такође могу преузимати песме и друге ауторске радове по правилима тачке 2.2. 

2.2
Читаоци су обавезни да код преузимања песама и других текстова, те накнадног постављања на свој сајт, блог или неку од друштвених мрежа задрже изворни облик преузетог текста, потпишу га именом аутора и наведу извор одакле су песме и друге текстове преузели, а такође да поставе повратни линк до странице на часопису са које су их преузели.

2.3
Забрањено је штампање и објављивање песама и других ауторских текстова објављених у Суштини поетике без одобрења уредника часописа и аутора текстова.

Оснивач и главни уредник Суштине поетике
Анђелко Заблаћански  
По оснивању, 23. новембра 2013. године
У Глушцима
(Накнадно додата тачка 1.13 на дан 27. фебруара 2019. године)
(Тачка 1.14 додата је 30. априла 2021. године)
Часопис Суштина поетике, лиценциран је под условима лиценце