Правилник часописа

 

Правилник Суштине поетике 

ISSN 2334-9417 COBISS.SR-ID 204386828

1. ОБЈАВЉИВАЊЕ АУТОРСКИХ РАДОВА

1.1

За објављивање радова у часопису Суштина поетике текстове слати у једном ворд документу, на А4 формту и маргинама по дифолту, писане ћирилицом или латиницом са употребом словних знакова ђ, ж, ч, ћ, ш. Све радове доставити писане фонтом Times New Roman, величина фонта 12, проред 1,5. У противном радови неће бити узети у разматрање. 

1.2

Прознe радове слати у формату до 14 000 карактера по правилима тачке 1.1.

1.3

Документ означите именом аутора и формом текста који шаљете (песме, прича, афоризми, есеј, критика…)

1.4

Уз радове послати краћу биографију писану у трећем лицу једнине и једну фотографију.  Фотографија аутора, од стране уредника биће употребљена само за овај часопис, али не сноси никакву одговорност ако је неко преузме и објави било где.

1.5

Конкурс је отворен током целе године. Радови који стигну до средине непарног месеца у години, ући ће у избор за објављивање у првом следећем броју Суштине поетике. Радове не чувамо.

1.6

Дискреционо право уредника је да одлучује о постављању или евентуалном уклањању ауторских текстова и аутора са Online издања, у циљу побољшања садржаја часописа.

1.7

У часопису Суштина поетике објавиће се искључиво радови које пошаље аутор имејлом на sustinapoetike@hotmail.com. Тиме аутор потврђује да је упознат са Правилником и да на њега пристаје.

1.8

Хонорари као ни ауторски примерак штампаног издања за објављене радове нису предвиђени Правилником.

1.9

Часопис је регистрован код Народне библиотеке Србије, лиценциран, али и поред тога уредник овог часописа не сноси никакву одговорност ако неко злоупотреби име или радове аутора узимајући их из овог часописа.

1.10

Објављени ауторски радови остају у власништву аутора као његова интелектуална својина, али уредник часописа задржава право да текстове и песме, објављене у часопису Суштина поетике, може самостално објавити, потписане именом аутора и УРЛ адресом са овог часописа, на некој од друштвених мрежа.

1.11

Једном постављене ауторске текстове у билом ком броју часописа може уклонити само уредник часописа. Аутор већ објављених радова не може накнадно захтевати њихово уклањање из часописа Суштина поетике.

1.12

Правилник овога сајта је искључиво у надлежности оснивача и уредника часописа Суштина поетике као и потпуно и једино право на његове измене.

1.13

Интеграли део овог часописа је штампано издање истог чији је издавач Удружење поетских стваралаца (УПС) из Глушаца где је седиште и овог часописа. 

2.  ПРАВА И ОБАВЕЗЕ ЧИТАЛАЦА ЧАСОПИСА

2.1

Читаоци часописа Суштина поетике имају право да неограничено временски или било у ком другом смислу читају часопис. Такође могу преузимати песме и друге ауторске радове по правилима тачке 2.2. 

2.2

Читаоци су обавезни да код преузимања песама и других текстова, те накнадног постављања на свој сајт, блог или неку од друштвених мрежа задрже изворни облик преузетог текста, потпишу га именом аутора и наведу извор одакле су песме и друге текстове преузели, а такође да поставе повратни линк до странице на часопису са које су их преузели.

2.3

Забрањено је штампање и објављивање песама и других ауторских текстова објављених у Суштини поетике без одобрења уредника часописа и аутора текстова.

Оснивач и главни уредник Суштине поетике
Анђелко Заблаћански  
По оснивању, 23. новембра 2013. године
У Глушцима
(Накнадно додата тачка 1.13 на дан 27. фебруара 2019. године)
Часопис Суштина поетике, лиценциран је под условима лиценце