Правилник часописа за књижевност Суштина поетике

ISSN 2334-9417 (Online)
 

Правилник Суштине поетике

ISSN 2334-9417 COBISS.SR-ID 204386828

1. ОБЈАВЉИВАЊЕ АУТОРСКИХ РАДОВА

1.1

Своје радове шаљите у једном ворд документу, на А4 формату и маргинама по дифолту, писане ћирилицом или латиницом са употребом словних знакова ђ, ж, ч, ћ, ш. Све радове доставити писане фонтом Times New Roman, величина фонта 12, проред 1,5. У противном радови неће бити узети у разматрање. Радове пре слања лекторисати и извршити коректуру текста.

1.2

Прознe радове слати у формату до 14 000 карактера и без увлачења првог реда у новом пасусу, а све остало по правилима тачке 1.1.

1.3

Документ означите именом аутора и формом текста који шаљете (песме, прича, афоризми, есеј, критика…)

1.4

Уз радове обавезно ставите своје име, годину рођења, своју имејл–адресу, адресу становања и краћу биографију писану у трећем лицу једнине. Пожељна је и фотографија.  Фотографија аутора, од стране уредништва биће употребљена само за овај часопис, али не сноси никакву одговорност ако је неко преузме и објави било где.

1.5

Конкурс је отворен током целе године. Рукописе не враћамо, а необјављене радове не чувамо и не сносимо никакву одговорност за њих

1.6

Дискреционо право уредника је да одлучује о постављању или евентуалном уклањању ауторских текстова и аутора са Online издања, у циљу побољшања садржаја часописа.

1.7

У часопису Суштина поетике објавиће се искључиво радови које пошаље аутор имејлом на [email protected]. Тиме аутор потврђује да је упознат са Правилником и да на њега пристаје.

1.8

Хонорари као ни ауторски примерак штампаног издања за објављене радове нису предвиђени Правилником.

1.9

Часопис је регистрован код Народне библиотеке Србије, лиценциран, али и поред тога уредништво овог часописа не сноси никакву одговорност ако неко злоупотреби име или радове аутора узимајући их из овог часописа.

1.10

Објављени ауторски радови остају у власништву аутора као његова интелектуална својина, али уредник часописа задржава право да текстове и песме, објављене у часопису Суштина поетике, може самостално објавити, потписане именом аутора и УРЛ адресом са овог сајта као званичног сајта часописа, на некој од друштвених мрежа.

1.11

Једном постављене ауторске текстове у билом ком броју часописа може уклонити само уредник часописа. Аутор већ објављених радова не може накнадно захтевати њихово уклањање из часописа Суштина поетике било да је реч о објави на овом сајту, ПДФ или штампаном издању.

1.12

Правилник овога сајта је искључиво у надлежности оснивача и уредника часописа Суштина поетике као и потпуно и једино право на његове измене.

1.13

Овај сајт је регистрован у НБС као Online издање (ISSN 2334-9417 (Online), али је и једини званични сајт штампаног издања  часописа (ISSN 2620-0988) и чине једну целину чији је издавач Удружење поетских стваралаца (УПС) из Глушаца где је седиште и овог часописа.

1.14

Штампано издање часописа не шаљемо ван Србије  осим ако наручилац пристане да уз цену часописа плати и трошкове доставе.

ISSN 2334-9417 (Online)

2.  ПРАВА И ОБАВЕЗЕ ЧИТАЛАЦА ЧАСОПИСА

2.1

Читаоци часописа Суштина поетике имају право да неограничено временски или било у ком другом смислу читају часопис. Такође могу преузимати песме и друге ауторске радове по правилима тачке 2.2. 

2.2

Читаоци су обавезни да код преузимања песама и других текстова, те накнадног постављања на свој сајт, блог или неку од друштвених мрежа задрже изворни облик преузетог текста, потпишу га именом аутора и наведу извор одакле су песме и друге текстове преузели, а такође да поставе повратни линк до странице на часопису са које су их преузели.

2.3

Забрањено је штампање и објављивање песама и других ауторских текстова објављених у Суштини поетике без одобрења уредника часописа и аутора текстова.

Оснивач и главни уредник Суштине поетике
Анђелко Заблаћански  
По оснивању, 23. новембра 2013. године
У Глушцима
(Накнадно додата тачка 1.13 на дан 27. фебруара 2019. године)
(Тачка 1.14 додата је 16. марта 2021. године)
Часопис Суштина поетике, лиценциран је под условима лиценце