Јелена Глишић
Члан уредништваЈелена Глишић 

Рођена је 1989. године у Дервенти. По занимању учитељица – спојила је љубав и посао. Поезију је почела да пише још у основној школи. Испочетка је писала само за децу, али у последње време све чешће пише и стихове за одрасле.

Прву збирку песама  објавила је 2012. године под називом Моја прва дјечија књига. Највеће задовољство јој је то, како она каже, што у песмама успева да се уздигне на дечији ниво, доживи с њима прве кораке, несташлуке, школу, љубави и све оно што чини чистоту дечијег живота. Нада се да ће душа детета још дуго живети у њој, како би својим малим а великим читаоцима путовањем кроз свет маште измамила још много искрених осмеха.

Њене песме објављене су у Антологији савременог стваралаштва за децу српских писаца у расејању (аутори Александар Чотрић и Љубиша Симић) међу 110 песника из 20 земаља. Такође, песме за децу заступљене су и у Цветнику учитеља стваралаца чији је аутор Власта Ценић. Озбиљна поезија јој је објављена у штампаним часописима Сизиф из Краљева, Бдење из Сврљига, те на разним интернет страницама. Члан је Српског књижевног клуба Вихор из ДервентеУређује неколико интернет страница са поезијом.

Живи у Бањалуци.
http://www.knjizevnicasopis.com/impresum