Енеа Хотић
Члан уредништваЕнеа Хотић 

Рођена је у Бањалуци 9. маја 1971. године  где завршава основну школу, похађа Музичку школу и Гимназију те Педагошку академију и Филолошки факултет – Одсек за српски језик и књижевност. Дуги низ година запослена је у Основној школи Иво Андрић у родном граду. Била је ментор Мултимедијалне секције Ђачки студио  којој је уручена  Награда града Бањалука младима 2007. године за посебан допринос развоју културе.  Ментор је Драмског студија Плава звезда са којим осваја бројне награде и афирмише иновације на пољу уметности и образовања у оквиру Међународног сајма иновација Иност младих. Радила је као стручни сарадник на Радио – телевизији Републике Српске и уређивала емисију Свијет књиге  у оквиру серијала Школа – јуче , данас, сутра.

Један је од оснивача Поетског круга Стиховница, уметничког круга који веома активно ради на афирмацији поезије кроз организацију културних дешавања у Бањалуци. Пише песме, лирску прозу (трагови времена) и цртице из живота. Има објављену збирку поезије Мјесечева (2015).

 Године 2015. Клуб Collegium Intellectum додељује јој Орден за изванредан допринос у културном животу града Бањалука те активном доприносу остваривања циљева Клуба.

Мајка је сина Алексе  што сматра најбитнијим податком у својој биографији.

Живи у Бањалуци. 


http://www.knjizevnicasopis.com/impresum/